Over dit project

Het gezondheidscentrum heeft tot doel om ziekenhuiszorg en huisartsenzorg te verbinden. De dienstverlening in het nieuwe centrum zal bestaan uit huisartsen Delfzijl Noord en Delfzijl West, fysiotherapie Fysiodelta en apotheek Wildersgang. De Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN) zal voorzien in de mogelijkheid tot het maken van röntgenfoto's en echo's. Ook brengt het Ommelander Ziekenhuis Groningen een Servicepunt onder in het gebouw.​ Verschillende zorgaanbieders zijn nog in gesprek over vestiging in het gezondheidscentrum.

Huisartsen vanuit Appingedam en omgeving zullen tevens doorverwijzen naar dit Servicepunt. De koppeling tussen eerstelijnszorg en specialistische zorg kan daar nu plaatsvinden. Ook is het de bedoeling dat er een verbinding wordt gemaakt tussen medische zorg en sociale zorg. Dat betekent dat inwoners in het nieuwe gezondheidscentrum terecht kunnen voor vragen over bijvoorbeeld wonen, financiën, gezondheid, 

 

 

daginvulling, sociale relaties, gezin en opvoeding. Gemeente en huisartsen gaan in het nieuwe gezondheidscentrum samenwerken in het bieden van hulp, ondersteuning en zorg. 

Locatie voormalig postkantoor
Met ontwikkelaar Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN)  zijn afspraken gemaakt om het voormalige postkantoor aan het plein Molenberg  te ontwikkelen als de plek voor het nieuwe gezondheidscentrum. Deze locatie is uitermate geschikt omdat het bij de ruime parkeerplaats van het plein Molenberg  is gelegen, in het centrum ligt en vlakbij de woonservicezone is die de gemeente zal ontwikkelen op de kop van het centrum.

Laatste nieuws:
29-06-2017: Financiering Gezondheidscentrum in centrum Delfzijl bijna rond​
15-05-2017: Geld voor gezondheidscentrum in centrum Delfzijl
13-12-2016: Centrum krijgt compleet gezondsheidscentrum

 

 

 

 

Afbeeldingen