Sporttransitie Delfzijl

Over dit project

Faciliteiten om te kunnen sporten zijn belangrijk voor Delfzijl. Tegerlijkertijd merken we dat de sportparken minder gebruikt worden dan voorheen. Door het aantal sportparken terug te brengen van drie naar twee zal het gebruik ervan geoptimaliseerd worden. De besparing die dit oplevert gebruiken we om de sportparken te verbeteren.

Sportpark Uitwierde is gesloten, maar Sportpark Centrum en Sportpark Tuikwerd blijven gewoon bestaan. Daar zijn kunstgrasvelden aangelegd, want daarop kan intensiever worden gespeeld dan op natuurgras. Sportpark Tuikwerd heeft een nieuw hockeyveld en Sportpark Centrum heeft twee nieuwe voetbalvelden en een kleiner pupillenveld.

De Jeugdelftallen van Eems Boys en Neptunia zijn samengevoegd. Ze heten nu samen NEC Delfzijl. De nieuwe kleedaccomodatie voor de voetballers is onderdeel van dit bijzondere project. Maar ook de hockeyclub is niet vergeten. Zij hebben nu een eigen clubgebouw. 

Met het project ‘Sporttransitie’ zijn grote stappen gemaakt om sportend Delfzijl met hetzelfde budget van betere faciliteiten te voorzien.

Laatste nieuws
13-04-2017: Kunstgras voor VV Poolster
13-06-2015: Opening Sportpark Tuikwerd
03-06-2015: Privatisering voetbalvelden
02-06-2015: Het succes van NEC Delfzijl
01-12-2014: Kunstgrasvelden

 

Afbeeldingen

Waar is dit project?